Antibiotická rezistence: Co potřebujete vědět

Antibiotická rezistence: Co potřebujete vědět

Za posledních 70 let lékaři předepisovali léky známá jako antimikrobiální látky k léčbě infekčních onemocnění. Jedná se o nemoci, která se vyskytují v důsledku mikrobů, jako jsou bakterie, viry a parazity. Některá z těchto nemocí mohou být život ohrožující. To je potenciálně nebezpečné, protože by to mohlo mít za následek nedostatek účinných ošetření u některých onemocnění. Antimikrobiální bakterie rezistentní ve Spojených státech každý rok. V důsledku toho zemře asi 23 000 lidí.

V tomto článku se podíváme na příčiny antimikrobiální rezistence na léčivo, některé konkrétní příklady a další možnosti léčby.

Co je antimikrobiální rezistence?

Antimikrobiální rezistence (AMR) nebo rezistence na léčiva se vyvíjejí, když se mikroby, včetně bakterií, hub, parazitů a virů, již nereagují na lék, který je dříve léčil účinně.

AMR může vést k následujícím problémům:

  • Některé infekce jsou těžší ovládat a zůstat déle uvnitř těla
  • Delší pobyty v nemocnici, Zvýšení ekonomických a sociálních nákladů na infekci
  • Vyšší riziko šíření nemocí
  • Větší šance na úmrtnost v důsledku infekce

Významným problémem je, že AMR by mohl vést k post-anti Biotická éra, ve které by antibiotika již nefungovala.

antibiotika versus antimikrobiální rezistence

Rozlišování mezi antibiotickou a antimikrobiální rezistencí je důležité.

  • Antibiotická rezistence odkazuje na bakterie odolávající antibiotiku.
  • Antimikrobiální rezistence (AMR) popisuje opozici jakéhokoli mikrobu s drogami, které vědci vytvořili, aby je zabili.

Je to je Je možné, že se AMR rozvíjí v bakteriích, ale může také pocházet z hub, parazitů a virů. Tento odpor by mohl ovlivnit lidi s Candidou, malárií, HIV a širokou škálou dalších podmínek. Jakmile vědci představí nový antimikrobiální lék, existuje velká šance, že se v určitém okamžiku stane neefektivní mikrobiální chování. Čas.

Je to především změnami, ke kterým dochází v mikrobech.

Mutace: Když se mikroby reprodukují, mohou dojít k genetickým mutacím. Někdy to vytvoří mikrob s geny, které mu pomohou přežít tváří v tvář antimikrobiálním látkám. Nově generované rezistentní mikroby se nakonec stanou dominantním typem.

Přenos genů: Mikroby mohou vyzvednout geny z jiných mikrobů. Geny, které udělují rezistenci na léčivo, se mohou snadno přenést mezi mikroby. Chování lidí

Způsob, jakým lidé používají antimikrobiální léčiva, je významným faktorem přispívajícím. Například:

Nepřesná diagnóza: Lékaři někdy předepisují antimikrobiální látky „jen pro případ“, nebo předepisují širokospektrální antimikrobiální látky, pokud by bylo vhodnější specifické léčivo. Použití těchto léků tímto způsobem zvyšuje riziko AMR.

Rezistence se může také vyvinout, pokud lidé používají drogy pro podmínky, které nemohou léčit. Například lidé někdy užívají antibiotikum pro virovou infekci. Vědci našli bakterie odolné vůči drogám v maskách a potravinářských plodinách, které mají expozici hnojivům nebo kontaminované vodě. Tímto způsobem mohou nemoci, která ovlivňují zvířata, přecházet na lidi. To podporuje šíření mikrobů AMR, zejména v prostředí, kde jsou přítomny různé nemoci. bolavý krk. Pouze 15 procent bolest v krku je však způsobeno streptokokovými bakteriemi. V mnoha případech nemohou antibiotika vyléčit bolest v krku.

Lidé, kteří tyto drogy používají, hrozí, že umožňují AMR rozvíjet. To by mohlo způsobit, že v budoucnu budou mít větší pravděpodobnost zdravotního problému, který nebude reagovat na antibiotika. V bakteriích, virech, houbách a parazitech.

Níže jsou uvedeny některé příklady:

tuberkulóza (TB): Tato vzdušná plicní onemocnění je výsledkem bakterie infekce. TB byla hlavním vrahem předtím, než byla k dispozici antibiotika. V poslední době se na celém světě objevily formy TB odolné fórum pro názory moring slim vůči drogám. Standardní léčba antibiotiky nebude fungovat proti těmto formám onemocnění.

TB rezistentní na léčivo je složitější k léčbě. Osoba bude muset užívat drogy déle a bude potřebovat úzký dohled. Špatná léčba může mít za následek úmrtí. Lidé obvykle dostávají MRSA, když pobývají v nemocnici. Rezistence. Případy kapavky rezistentní na drogy se začaly vyskytovat.

CDC popisuje kapavku odolnou proti drogám jako „naléhavou hrozbu veřejného zdraví“. infekce onemocnění a močových cest. Rychlost rezistence na antibiotika v E. coli se rychle zvyšuje. Léčba může učinit úrovně viru nedetekovatelné, což znamená, že není přenositelná. Možná, že kvůli zdravotním nákladům se mohou objevit nové kmeny viru odolné vůči drogám. Candida albicans (C. albicans) je zodpovědný za Thrush, běžná vaginální infekce. Aspergillus může způsobit nebo zhoršit aspergilózu, stav plic.

Některé z těchto infekcí mohou mít fatální důsledky. Existují obavy, že houby jsou stále odolnější vůči antimikrobiální léčbě. Rezistentní parazity se vyvinuly tak, aby některé antimalariální léky jsou nyní neúčinné. Je třeba najít alternativy.

V některých případech to znamená použití kombinací různých léků, známých jako terapie s více léčivo.

Vědci také hledají Pro nové formy léčby, včetně různých typů antibiotik a dalších alternativ.

Jaké jsou alternativy?

Mezi ně patří následující techniky, které vědci vyšetřují pro léčbu Clostridium difficile (C. difficile):

  • Používání viru, který spotřebovává bakterie, známý jako bakteriofág, ve formě léčiva
  • pomocí monoklonálních protilátek, které mohou bojovat proti účinkům toxinů, které mohou bojovat Mikroby produkují
  • vyvíjející se vakcíny, aby se zabránilo infekci, která se vyskytuje
  • Fekální transplantace mikrobioty, která zahrnuje odebírání dobrých bakterií ze střeva zdravého člověka a transplantaci je do nich Příjemce, kterému jim chybí
  • Použití probiotik k obnovení střevní flóry

Další výzkum těchto léčebných postupů je nezbytné k potvrzení jejich účinnosti.

Mezitím odborníci zdůrazňují potřebu:

  • Lékaři předepisují antibiotika pouze v případě, že jsou užitečná a nezbytné
  • Pacienti k užívání antimikrobiálních léčiv přesně tak, jak doporučuje lékař, a teprve po úplné diagnóze

prevenci AMR

brání mikrobům ve vývoji odolnosti vůči léku s se stal stejně důležitý jako léčba nemocí, které způsobují.

Kroky, které lidé mohou podniknout, aby pomohli snížit riziko AMR, zahrnují následující:

  • Používání antimikrobiálních léčiv pouze tehdy, když je lékař předepisuje.
  • Vždy dokončete celý předepsaný kurz, i když příznaky ustoupily. Pokud ne, lék může zabíjet pouze nejzranitelnější mikroby a ostatní nechat přežít a rozvíjet rezistenci. Tyto léky nemusí být vhodné pro různé formy infekce. Postupy, jak zabránit šíření mikrobů, včetně důkladného promytí rukou a zajištění čistých oblastí přípravy potravin.

shrnutí

AMR se vyvíjí, když mikroby přestanou reagovat na léky, které je dříve dokázaly zabít.

jak mikrobiální chování, tak způsob, jakým lidé užívají antimikrobiální léky, jsou zodpovědní za nárůst AMR. Vědci již nelze léčit některé infekce, což by mohlo vést k závažným komplikacím nebo dokonce smrti. R/>

Lidé mohou pomoci pouze používáním léků podle lékařského předpisu a zajištění toho, aby dokončili celý průběh léčby.

  • Infekční onemocnění/bakterie/viry
  • MRSA/Rezistence na drogy
  • Pharmacy/Farmacist

Zdravotní zprávy dnes mají přísné zdroje zdroje Pokyny a čerpá pouze z recenzovaných studií, akademických výzkumných institucí a lékařských časopisů a asociací. Vyhýbáme se používání terciárních odkazů. V každém článku propojujeme primární zdroje – včetně studií, vědeckých odkazů a statistik – a také je uveďte v sekci zdrojů v dolní části našich článků. Můžete se dozvědět více o tom, jak zajistíme, že náš obsah je přesný a aktuální čtením naší redakční politiky

  • Peng, Z., Ling, L., ST

Contents